witam proszę o ocene

Linki, uwagi, spostrzeżenia, porady

witam proszę o ocene

Postprzez Sylwek » piątek, 27 marca 2015, 10:49

witam wszystkich , jestem nowy na forum i zamierzam nabyć gsxf niestety funduszu mam tylko 3000zł , co sądzicie o tych sztukach :) :
http://olx.pl/oferta/suzuki-gsx600f-98r ... 85c6d1f2d9
http://olx.pl/oferta/suzuki-gsx-750f-od ... 85c6d1f2d9
http://olx.pl/oferta/sprzedam-motor-suz ... 85c6d1f2d9
z góry dziękuje za opinie :) i jeśli mieli byście jakieś swoje propozycje do 3tysiaków to bardzo będę wdzięczny :)
pozdrawiam :moto:
Sylwek

Re: witam proszę o ocene

Postprzez Sylwek » piątek, 27 marca 2015, 12:54

właśnie przeczytałem regulamin i bardzo przepraszam ze nie wstawiłem każdego moto :moto: osobno , proszę zróbcie wyjątek , na przyszłość się poprawie :D
Sylwek

Postprzez Schummi » piątek, 27 marca 2015, 13:11

to jak jeszcze doczytasz regulamin ogólny to najpierw skocz do powitalni :) inaczej nie masz co się spodziewać odpowiedzi w temacie :D
Pieszy zawsze ma pierwszeństwo!!! Ale nie zawsze przeżyje...
Schummi
Administrator
Administrator

Postprzez lewmichal » piątek, 27 marca 2015, 13:31

Pierwszy:
Cytuję: "Możliwa zamiana za BMW o mocy min 150 KM" - to wszystko wyjaśnia. Maszyna podejrzewam, że zakatowana i sprzedający zwala na regulacje.
Drugi:
Wizualnie wygląda super. Warto się nim zainteresować i obejrzeć. Jeżeli komuś zależało, żeby go porządnie odświeżyć, to pewnie też dbał o aspekty techniczne. Chyba kiedyś widziałem w internecie relację z odbudowy tego motocykla. Jeżeli to ten, sam to naprawdę warto.
Trzeci:
Ktoś miał fantazję z tymi kierunkami od Jajka. Sprzedający nawet nie pokusił się o opis, tylko zasunął jedno zdanie i odwalił serię ortografów.

Pominąłem w większości komentowanie stanu motocykli, bo takie ogłoszenia skutecznie mnie zniechęcają (oprócz 2) do myślenia, skoro sprzedawca nie wykazuje takiej chęci.
Serwisowanie motocykli szosowych

Crashpady do GSXF

https://www.garazcudow.pl/
lewmichal
Klubowicz
Klubowicz

Postprzez Miksol » sobota, 28 marca 2015, 09:21

Pierwszy - tłumik MIG - rozumiem, że wygrywa podczas jazdy "Nie ma mocnych na Mariole" :lol:
Generalnie gość proponuje wymiany na prawie "cokolwiek". Być może pośmigał, coś się sypnęło i za wszelką cenę chce się pozbyć.

Drugi - wygląda na niekombinowany... ale czasem pozory mylą... Trzeba by zobaczyć na żywo...

Trzeci - hmm... Jak pisze sprzedawca "motor ogulnie w stanie dobrym dobry do nauki jazdy dla mlodego" :lol:

Kwota jaką chcesz przeznaczyć - szacuje 2000-3000tyś nie pozwala na zbytnie wybrzydzanie... Myślę, że w tych rocznikach motocykli warto pojeździć jednak i zobaczyć kilka. Wybrać ten w najlepszym stanie technicznym. Poproś o zdjęcia opon i napędu. Zniszczone to duży strzał kasowy na początek.

Najlepiej byłoby szukać czegoś w oryginalnym malowaniu, nawet zrysowanego. Wtedy jest pewność, że owiewki nie były 15 razy klejone.

Niestety ja zrobiłem ten błąd, że zainwestowałem dobre malowanie w owiewki "łatane" i przy każdym demontażu serwisowym widzę nowe pęknięcia lakieru :? :roll:
GSX750F - sprzedany. Nadszedl czas Hondy Transalp...
Miksol

Postprzez Sylwek » środa, 1 kwietnia 2015, 06:09

Da się znaleźć w miarę zadbany okaz za 3000? Żeby udało się ten sezon przelatac bez większego wkładu finansowego ? :)
Sylwek

Powrót do Oceniamy sprzęty z ALLEGRO, OTOMOTO