Witam !

Witam !

Postprzez wiktor3966 » poniedziałek, 4 lutego 2013, 15:33

Witam.Mam na imię Wiktor , lat 20.Mieszkam niedaleko Grunwaldu.Prawko od 2 latek , od roku posiadam Kawasaki KLR 250 rok 1991 fajne enduro na początek przygody ale przyszedł czas na zmianę i dlatego tutaj jestem.Zainteresowało mnie Suzuki gsx600f , tak zwane jajko:) Myślę że na wiosnę dołączę do posiadaczy gsxfa:)
Pozdrawiam.
wiktor3966

Postprzez ogórek » poniedziałek, 4 lutego 2013, 16:08

witaj. :brawo: udanych poszukiwań.
Nie marnujcie ani chwili, kupcie SUZI róbcie whellie!
ogórek
Klubowicz
Klubowicz

Postprzez Tymon » poniedziałek, 4 lutego 2013, 16:37

Witam.
Tymon
Klubowicz
Klubowicz

Postprzez BiEdRoN » poniedziałek, 4 lutego 2013, 16:41

Cześć
simson s51-> gsx 600f -> gsx750f -> gsx 750f-> xciting 400i
Obrazek
BiEdRoN

Postprzez Gregor » poniedziałek, 4 lutego 2013, 19:18

Powitać :)
W pewnym wieku mężczyzna staje przed dylematem:rozwieść się czy kupic motocykl?
Z moich doświadczeń wynika,że taniej jest kupić motocykl...
Gregor

Postprzez Schummi » poniedziałek, 4 lutego 2013, 22:26

powitać :P
Pieszy zawsze ma pierwszeństwo!!! Ale nie zawsze przeżyje...
Schummi
Administrator
Administrator

Postprzez KR-Ociec » poniedziałek, 4 lutego 2013, 22:33

Witaj rycerzu spod Grunwaldu :)
Sens życia jest prosty : albo jest CZARNY albo BIAŁY ! - nic pośrodku !!!
--------------------------------------------
(KR-Ociec tel.: 509-867-657 )
Mój "imbrol" : http://polskajazda.pl/Motocykle/Suzuki/GSX-750F/131974
KR-Ociec

Postprzez unio » wtorek, 5 lutego 2013, 09:01

Witay Wiktor. Kiedyś jeździłem na Grunwald 4 lata pod rząd :brawo: .
unio

Postprzez czeslaw » wtorek, 5 lutego 2013, 12:50

witam :)
czeslaw

Postprzez Abek » wtorek, 5 lutego 2013, 14:49

Siemano
Abek

Postprzez moro99 » wtorek, 5 lutego 2013, 18:55

czesc
moro99

Postprzez Gof » wtorek, 5 lutego 2013, 19:49

Mówisz że enduro fajne? Ja chcę sprzedać GSXF 750 i kupić jakieś enduro na początek przygody z enduro ;)
Gof

Postprzez ŁySy » wtorek, 5 lutego 2013, 20:33

siemanko kolego:):)
Życie Jest Po To, By Zapierdalac Na Moto
ŁySy

Postprzez rumcajs » wtorek, 5 lutego 2013, 23:05

Cześć, jak będziesz szukał jajka to weź też pod uwagę 750 :)
<u>Do zobaczenia na trasie LWG </u>
rumcajs
Klubowicz
Klubowicz

Postprzez wiktor3966 » środa, 6 lutego 2013, 00:09

Gof napisał(a):Mówisz że enduro fajne? Ja chcę sprzedać GSXF 750 i kupić jakieś enduro na początek przygody z enduro ;)

Fajne fajne , KLR łagodnie oddaje moc i wybacza błędy , lecz moc 250tki mogłaby być większa bo ma tylko 24 koniki.
A powiesz mi coś o swoim gsxf'ie ?
wiktor3966

Postprzez Gof » środa, 6 lutego 2013, 08:33

wiktor3966 napisał(a):A powiesz mi coś o swoim gsxf'ie ?

Od dawna zbieram się, żeby się rozpisać i napisać konkretne ogłoszenie :)

Rocznik 2001, przebieg 51k, jak go brałem 3 lata temu to miał 17k (mało, ale zaufany mechanik ocenił po stanie tarcz, siedzenia itd., że przebieg może być autentyczny - czy jest, to nikt na 100% nie wie).

W skrócie zalety:

- przewody z przodu w stalowym oplocie (hel)

- crashpady od lewego z forum (ale jeden wygięty po szlifie - wygięte mocowanie, zeszlifowany crash)

- gniazdo zapalniczki

- awaryjne pod przyciskiem rozrusznika (jak wciskasz bez sprzęgła to się włączają - jedyne takie, mikroprocesorowe, mojej roboty)

- zrobiona instalacja pod alarm Spy Moto 3 (ale alarm trzeba naprawić i biorę go do Hayki :P)

- pomalowany korek wlewu paliwa i ciężarki

- założony termometr silnika (w kiepskim miejscu - pokazuje z opóźnieniem), też własnej roboty, do tego kolorowy (kolor cyfr płynnie przechodzi z zielonego w czerwony w miarę rozgrzewania - taki bajer)

- hamulec z przodu do pozazdroszczenia - bo miałem z nim problemy i dużo dłubałem, chciałbym żeby w Hayce hamulec tak mi chodził jak w jajku :)

Wady też są:

- silnik się delikatnie poci (odkąd mam moto - nic z tym nie robię, dlatego jest wrażenie, jakby pocił się bardziej - jest na nim trochę oleju, ale nie ubywa, jeździ normalnie)

- trzeba zrobić porządek ze stopką boczną, bo opada podczas jazdy - na tyle delikatnie, że nie jest to groźne, ale na tyle mocno, że rozłącza zapłon (dlatego owinąłem czujnik stopki opaską zaciskową, ale to nie jest docelowe rozwiązanie)

- moto leżało na obie strony (znajdź takie które nie leżało :P) - poza jednym mocniejszym szlifem same parkingówki (skutki jeżdżenia w zimę), ale owiewki (z obu stron) i lewy dekiel są poobcierane (kierunki z przodu były wymieniane). Mimo że leżało, to żadnego dzwona nie było (tzn. w nic nie przywaliłem przodem ani nikt we mnie nie wjechał) - lagi proste a nie prostowane :)

- lewa owiewka była malowana - jeszcze przez poprzedniego właściciela (bo wymienił po szlifie)

- raz zdarzyło się, że światło mijania zniknęło (drogowe działało), a potem się pojawiło, to się więcej nie powtórzyło, nie wiem czy to kwestia żarówki czy coś z instalacją, ale warto się temu przyjrzeć

- wygięta stopka hamulca z prawej strony - po parkingówce, dokładam nową (z Allegro, po lekkim szlifie, ale prostą), mogę od razu wymienić

- połamany pług (za wysoki krawężnik :P), nie widać tego podczas jazdy tylko jak się przyjrzysz, da się pewnie spiąć opaską zaciskową

- gdy jest duży deszcz, to awaryjne potrafią się włączyć same, to kwestia dołożenia jednego rezystora, ale trzeba to zrobić (pamiętam że w ogromne ulewy wyciągałem bezpiecznik od awaryjnych)

Reszta w porządku, silnik chodzi bez zarzutu, odpala nawet w największe mrozy (latałem w zimę), skrzynia biegów przy prawidłowej zmianie biegów ("stopa zaczyna i stopa kończy") działa bez zarzutów - ale gdy puścisz dźwignię zmiany biegów i dopiero wtedy dodasz gazu, to zdarzyło się parę razy (kilka razy w ciągu 3 lat), że bieg wyskoczył. Łożysko główki ramy jest już delikatnie wyżłobione, jeszcze nie na tyle, żeby to przeszkadzało, ale pewnie za rok, dwa, trzeba będzie wymienić.

Mam nadzieję że o niczym nie zapomniałem. Moto teraz stoi, ja jeżdżę samochodem, jak są cieplejsze dni to Hayką (nabytek sprzed paru miesięcy), a GSXF-a chcę zamienić na enduro (jako drugie moto by było - w teren, do nauki powerslide, itd).

Co było wymieniane i kiedy, mam dokładnie zapisane (razem z datami i przebiegiem): http://www.gsxf.pl/gof/gsxf.html

Profil na PJ (kilka zdjęć i wykres z hamowni):

http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Suz ... 750F/96623

Dużo zdjęć też wrzuciłem tu, ale w najnowszych postach jest więcej zdjęć Hayki niż jajka (zdjęcia jajka są w starszych):

http://motogof.tumblr.com/

Profil na PJ jest trochę nieaktualny (np. info że crashpady jeszcze nie miały crasha - już miały, czy info o problemach z hamulcem, których już nie ma), ale to inna sprawa :)

Ile za niego chcę to ciężka kwestia, wiadomo że ja chcę jak najwięcej a kupujący chce dać jak najmniej :) Myślę że 6k to uczciwa cena.

A jak wygląda sprawa z Twoim Kawasaki?

Pozdr.
Ostatnio edytowano środa, 6 lutego 2013, 08:51 przez Gof, łącznie edytowano 5 razy
Gof

Postprzez wiktor3966 » środa, 6 lutego 2013, 11:13

trochę jest do zrobienia w twoim gsxfie , ale pomyślimy co i jak :)
W moim też są plusy i minusy , jak w każdym wiekowym motocyklu
-zarejestrowany , opłacony,przegląd do marca gdzieś
-Założony nowy napęd DID na którym zrobiłem może 600 km i jest w perfekcyjnym stanie
-wymieniłem łańcuszek rozrządu na DID , stary do wglądu
-założone 4 nowe zawory , starych nie mam bo nie oddali mi ich w warsztacie
-przebieg ok 37 k , nie wiem czy prawdziwy ale raczej tak
Nie wiem czy to minus , głowica była w grudniu planowana na nowo i lata jak marzenie (odradzam latanie bez kombi przy -5 :D ) , chcę dodać żebyś nie liczył na moto z lat 90tych które nie miało plana głowicy bo w to raczej ciężko uwierzyć , szczególnie w enduro.
Padnięty czujnik temperatury i linka od ssania , ale mam te części i niedługo będę je zakładać
plastik w lewym lusterku trochę pękł ale szkło całe , da się regulować tyle że widać , od gleby :)
tylni amortyzator powoli nadaje się do regeneracji , można śmigać ale trochę siada , dodam że za mojego dosiadania nie widział toru , oszczędzałem go.
Czasem trzeba dolać oleju , ale to jak się go przeciąga pod czerwone pole,normalka w enduro.
Chyba też wymieniłem wszystko.Cena ?Myślę że 4 tysiące do malutkiej negocjacji ,włożyłem w niego sporo kasy i czasu.
Ostatnio edytowano środa, 6 lutego 2013, 11:15 przez wiktor3966, łącznie edytowano 1 raz
wiktor3966

Postprzez Malwi » środa, 6 lutego 2013, 18:09

cześć :)
"Kobiety istnieją po to, aby je kochać, a nie, aby je rozumieć." :D

:-)
Malwi

Powrót do POWITALNIA