Mam na imię Bartek, ksywa jakiej używam to sindiris, jestem z Rzeszowa województwo podkarpackie i
od 2 tygodni jestem szczęśliwym posiadaczem SUZUKI GSX600f z września 1998r kolor czerwony.
Jest to mój pierwszy motocykl, sporadycznie jeździłem Hondą CBF 125 i dość często Yamaha TDM 850, ale to nie były moje motocykle, także przyszedł czas na coś własnego.
Zdjęcia jakie chce umieścić są jeszcze robione przez serwis w którym kupiłem motocykl, reszta zdjęć robiona jest w spartańskich warunkach, motocykl stoi, pod balkonem i powolutku zaczynam przy nim grzebać, bo coś słabo z odpaleniem, przy zakupie odpalił w serwisie, ale coś na jeden gar nie chodził.
Próbowałem 3 razy odpalać przeróżnymi sposobami, podpinałem akumulator samochodowy, używałem samostartu i nic, tylko strzelał z rury.
Dziś wykręcałem świece, jeden kabel zapłonowy był odpięty od świecy (stąd też pewnie nie chodził przy odpaleniu w komisie na jeden gar), wyczyściłem, lekko przepaliłem nad palnikiem, zakręciłem.
Teraz czekam na paczuszkę z nowym kranikiem, bo mój coś nie chciał w ogóle w żadną stronę się przekręcić, a jak już się przekręcił to się urwało wszystko. Wcześniej widoczna była na owiewce paliwo, najwidoczniej kranik puszczał przez uszczelke paliwo.
a to są zdjecia z czyszczenia świec i tu nasunęło mi się pytanie, gdzie jest filtr paliwa ?
Serdecznie wszystkich witam.
Szerokości, lewa w górę