przez swift » niedziela, 16 stycznia 2011, 22:33
Witam,
Rozpoczynam swoją przygodę z moto, a właściwie rozpoczynam ja po raz 2 po uczącym falstarcie.
Na pierwsze moto wybrałem nowego gsx650f, niestety przegnanie nastąpiło bardzo, bardzo szybko. Minęły może 4 tygodnie, motocykl jeszcze nie dotarty, kiedy rowerzysta postanowił zmienić kierunek jazdy wprost pod moje koła. Prędkość była niewielka, nikomu nic się nie stało.. motocykl uratowały, przed poważniejszymi szkodami, crash pady - mimo to znalazł nowego właściciela.
Sporo rozmyślałem.. może moto jest nie dla mnie, może nie ten motocykl.. to też długo nie trwało. Miesiąc później przeszukiwałem ogłoszenia, fora, artykuły.. Trafiła się salonowa używka ze znikomym przebiegiem, znacznie taniej niż nowa. Nie zastanawiając się długo nabyłem kolejnego gsx650f. Nie mam porównania, ale uważam, że jest to wspaniała maszyna. Korzystając z ostatnich dni jesieni przejechałem jeszcze 600km ucząc się motocykla.
Nastawiam się na turystyczne wypady i dojazdy do pracy. Kuferki już są, dlatego odliczam dni do pierwszych dłuższych, ale ostrożnych wypadów. W wakacje może jakiś większy wypad jeżeli urlopu starczy i wcześniejsze krótsze wyprawy wystarczająco wyedukują mnie.
Wiem, że czeka mnie sporo nauki, dlatego będę wdzięczny za wszelkie wskazówki pomocne początkującym. Będę zainteresowany wszelkiego rodzaju szkółkami bezpiecznej jazdy organizowanymi przy okazji zlotów. Oczywiście jestem również otwarty na wspólne wypady z jeżdżącymi w okolicy warszawy.
pozdr.
Swift
PS; wspomniałem, że poprzednie moto uratowały crash pady - w obecnym ich nie posiadam, więc będę wdzięczny za namiar gdzie nabyć coś w godnej cenie. PUIG trochę straszy ceną prawie 600PLN..