firefox napisał(a):Po pierwsze sprostuje, ze szyba nie byla pomalowana tylko zakupiona za 150 zl to raz.
OK. Mój błąd. GIVI kosztuje 350. I widzę, że z tych 'wielu wielu' rzeczy, o których pisałeś, zrobiło się raptem 3 warte uwagi - xenony, kufer i alarm (swoją drogą, to ostatnie to z nich najmniej mnie obchodzi, ale obiektywnie ważna rzecz).
firefox napisał(a):Przebieg kolega ma 14 tys, ja mialem 23 tys, wiec nie wiem czy tak o wiele wiecej.
9000 kilometrów. To prawie 65% więcej w stosunku do całkowitego przebiegu. Niektórzy nie robią nawet 4 w sezonie. Tak więc to o wiele, wiele więcej dziubdziusiu

Nic mnie nie boli a propos Twojego motocykla, a już zupełnie nie rozumiem, jak miałoby mnie boleć to, że go sprzedałeś drożej, niż ja kupiłem swój?!?? Zupełnie bez sensu.
firefox napisał(a):wkoncu testowo opuscilem do 9 i na drugi dzien gosciu przyjechac dajac od reki 8500, a ze chcialem go sprzedac bo zima sie zblizala i chcialem zakupic nowa zabawke to oddalem
Tak, tak - standardowe wytłumaczenie ludzi, którzy za dużo sobie życzyli za sprzęt. No i żadnej nowej filozofii nie tworzysz - jak krzyczy się za wysoką cenę, to nie ma odzewu. Więc się cenę opuszcza. Ot i cała filozofia - co tylko potwierdza moją opinię, że chciałeś za niego za dużo.
firefox napisał(a):Zawsze uwazales, ze motocykle z tego przedzialu rocznikowego nie da sie sprzedac za wiecej niz 7- 8 tys
Po pierwsze dziubasku, to mówiłem o małych sześćsetkach. Wiem, że koledze życzysz dobrze, ale w odróżnieniu od Twojego pobożnego życzenia, jemu za 10500 z palcem w nosie uda się sprzęt sprzedać. Bo
przede wszystkim, on sprzedaje 750ccm i weź to sobie w końcu uświadom. Bo jakoś cały czas ten ważny aspekt pomijasz. Dowody? Proszę bardzo - poszukaj GSXF 750 w tym roczniku gdziekolwiek w ofercie sprzedaży. Nie ma? Jest mało? No patrz, otóż to! Jest rzadkością, co za tym idzie, podnosi to jego wartość. Tak samo jak jego wartość podnosi sam fakt, że ma o 150ccm więcej. Dupiastych 600 jest pełno. No i się nie pomyliłem z pułapem cenowym, bo swój raptem za 8500 sprzedałeś.
firefox napisał(a):nie wierze ze tlumik, podgrzewane minetki

i szyba turystyczna zmienila Twoje zdanie i w Twoich oczach podniosla wartosc motocykla o 3 tys
Przeczytaj powyższe a będziesz wiedział, skąd się owe 3 tysiące więcej biorą.
firefox napisał(a):wiec jestes zmienny jak choinka na wietrze albo niezle podziobaly Cie ptaki
Przy okazji, skoro już przywołujesz moje wypowiedzi i twierdzenia z przeszłości, to ja Ci przypomnę Twoje: twierdziłeś, że Ci się nie śpieszy ze sprzedażą, dlatego taka cena wysoka. A teraz nagle mówisz, że spuściłeś do 9000 i ostatecznie za 8500 oddałeś? To w takim razie Ty jesteś zmienny jak chorągiewka na wietrze.
Podsumowując: śmierdząca 600 nigdy nie będzie tyle warta co 750. Zwłaszcza, jeżeli są tak samo sprawne technicznie. End of story.